Laatste nieuws:
 
Op 22 januari 2016 verschijnt bij uitgeverij Van Gennep de nieuwe roman van Erdal Balci: Simonehh en mijn tweelingbroer.

 

   
 

Welkom op de site van Erdal Balci

   
 
 

omslag SimonehhEen zinderende, tragikomische roman


Na een sportevenement in GeorgiŽ neemt topworstelaar Sjamil Kurbanov in het voorjaar van 1986 de benen om via Turkije Nederland te bereiken. Dat land betekent voor hem niet alleen vrijheid, maar is ook het land van Simone Zalm, de zwemster die hij in GeorgiŽ heeft ontmoet. Zij heeft hem de onverwoestbare overtuiging geschonken dat zij alleen de remedie is voor zijn verborgen verminking.

De sterke, levenslustige Sjamil heeft eerst een warm nest en een verblijfsvergunning nodig. Daarom staat hij op een goede dag op de stoep van het ouderlijk huis in Utrecht van de zwaarmoedige, pessimistische, altijd spijbelende Erdal Balci. Sjamil meldt zich als de officiŽle zoon van Riza Balci en dus als tweelingbroer van Erdal. Nadat vader Balci van de schrik bekomen is, wordt Sjamil opgenomen in het gezin.

Dat is een begin van een bijzondere vriendschap. Een zoektocht naar liefde en geluk en natuurlijk naar Simone Zalm. Simonehh en mijn tweelingbroer is een zinderende, tragikomische roman over liefde en vriendschap, over Nederland in de jaren tachtig, vol avonturen en absurde gebeurtenissen.

Simonehh en mijn tweelingbroer verschijnt op 22 januari a.s. in de boekwinkels maar is nu al online verkrijgbaar.